Wintertijd

De klok is verzet. Hoe ervaar jij dit? Heb je er last van? Of geeft het je juist meer energie en een beter ritme. Hoe ga jij hier mee om?

Je nachtrust is zeer belangrijk voor je herstel en het creeren van een gezond en sterk lichaam.

Wintertijd is de standaardtijd in Nederland. Maak gebruik van deze tijd. Ga op tijd naar bed en sta vroeg op. Door in de ochtend gebruik te maken van je uurtje extra en een half uurtje buiten te gaan bewegen, geef je je stofwisseling een boost. Van sporten krijg je energie, waar je de hele dag plezier van hebt. Het geeft je een goed gevoel en je hoeft s’avonds de deur niet meer. Door in de ochtend te sporten, houd je in de avond tijd over en kun je heerlijk bijkomen van de dag.

Een workout heeft een positief effect op zowel je energieniveau en je gemoedstoestand. Een stukje harlopen, een korte workout met behulp van een trainingapp of rondje wandelen in een uitdagend tempo. Bij terugkomst voel je goed en vol energie. Je dag kan beginnen met een welverdiend goed ontbijt. Na het sporten kom je in een endorfine-rush en wil je je energievoorraad juist aanvullen door gezond te eten. Als je de ochtend zo goed bent begonnen is de kans stukken kleiner dat je later op de dag toch zwicht voor snoep, fastfood of vette snacks. Daarnaast heb je het voordeel dat je gedurende de dag je focus beter behoudt en alert bent. Door te sporten stimuleer je je bloedsomloop. Hierdoor komt er meer zuurstofrijk bloed in je hersenen. Dat is precies de energie die je nodig hebt om je beter te kunnen concentreren en te focussen. Hartstikke belangrijk voor een productieve werk- of studiedag. Geef jezelf deze kans naar nog meer gezondheid en energie! Probeer het eens en start met iets kleins.

Een kleine tip om niet alsnog af te haken; zet je wekker en leg je sportoutfit en spullen s’avonds klaar.Wake op & GO!

Om in de ochtend dan uitgerust op te staan is het van belang dat je in de avond je dag goed afsluit en niet te laat gaat slapen. Je lichaam heeft zo’n 7 uur nachtrust nodig. Een paar tips om te ontspannen voordat je gaat slapen: Schrijf na je diner even alles van je af en schrijf alvast een paar punten op die je de volgende dag wil gaan doen of bereiken. Zorg dat je niet meer eet 2 uur voordat je gaat slapen en dat je schermen uit staan. Even rustig een boek lezen, kletsen, een wandelingetje maken een warm bad kan je helpen. Zoek uit wat voor jou werkt en maak het niet later dan je je voorgenomen had.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close